Project

Woningraat

De Woningraat is een woningcorporatie in Het Groene Hart. Deze corporatie is ontstaan uit een fusie tussen de woningbouwverenigingen van Oudewater, Lopik en Benschop.

De vraag

Een nieuwe naam bedenken en een complete visuele identiteit ontwikkelen voor de fusie van drie woningbouwverenigingen.

Het team
Mijn antwoord

Samenwerking, huisvesting en Het Groene Hart zijn kernwaarden die terugkomen in de nieuwe naam en identiteit. De naam is ook zeer toegankelijk voor alle diverse doel- en bevolkingsgroepen waar een woningbouwvereniging mee te maken heeft. De nieuwe identiteit weerspiegelt zich in alle onderdelen van de huisstijl.

Specialismen
  • Concept
  • Bedrijfsidentiteit
  • Grafisch Ontwerp
  • Visuele Identiteit
  • Drukwerk

What’s in a name

Samen met de opdrachtgever is De Mediagraaf aan de slag gegaan om de nieuwe naam tot stand te laten komen. Dit hebben wij onder andere gedaan door te ‘mindmappen’. Uit dit proces is De Woningraat ontstaan. Een woordspeling op honingraat, wat een natuurlijke huisvesting belichaamt, maar ook samenwerking (bijen zijn heel efficiënt). ‘Raat’ klinkt hetzelfde als ‘Raad’ en dat wekt vertrouwen. Daarnaast is de naam erg toegankelijk en ligt makkelijk in de mond.

logo en huisstijl ontwerp voor de Woningraat

Naar buiten

Voor de introductie van de nieuwe naam hebben wij een goody-bag ontwikkeld, bestaande uit een bijenhotel, een potje honing, honingdropjes, een explainer/flyer en dit alles verpakt in een duurzame bruine zak.

goodybag voor alle klanten
huisstijl drukwerk en ontwerp

Visuele beeldtaal

Bij een nieuwe naam hoort ook een nieuwe visuele identiteit. Dit heeft De Mediagraaf vertaald naar een huisstijlhandboek, huisstijldrukwerk, een nieuwe Huurderspost, advertenties, gevelbelettering… Eigenlijk alles.

periodieke huurderspost ontwerp

Huurderspost

De Huurderspost is een uitgave van De Woningraat voor, zoals de naam al zegt, alle huurders van de corporatie. Een toegankelijke nieuwsbrief die bewoners op de hoogte houdt van diverse ontwikkelingen. Deze uitgaven verzorgen wij al jaren voor De Woningraat (ook vóór de fusie). Zowel in productie als print. Uiteraard nu wel in een nieuw fris jasje.

concept en ontwerp

Nieuwsgierig geworden naar meer?

Bekijk ook eens...

Hi, ik ben de Mediagraaf 👋

Hulp nodig met je grafische output in print, productie en online?

Bel De Mediagraaf0348 56 30 55 Wij zijn vandaag een dagje vrij! Waarschijnlijk neemt er niemand op. Op werkdagen van 8:00 tot 17:00 uur is er zeker iemand aanwezig. Het is weekend, wij pakken onze rust! Maandag zijn we er weer.
Mail De Mediagraaf
Psst, volg je mij al?

Volg mij op Instagram voor tips en ideeën over jouw grafische output.