Project

Museum
De Heksen-waag

Weten of jij een heks bent? Ga op de eeuwenoude weegschaal staan in Museum De Heksenwaag in Oudewater. Met een 'normaal' gewicht krijg je een certificaat als bewijs dat je geen heks bent! Dit museum over hekserij trekt al zo’n 100 jaar bezoekers uit de hele wereld. Maar de huisstijl kon wel wat extra magie gebruiken.

De vraag

De Heksenwaag is een unieke plek waar de geschiedenis van de heksenvervolging in de 16e en de 17e eeuw herleeft. Het museum mag lekker opvallen in de straten van Oudewater. Voor bezoekers en buitenlandse toeristen moet meteen duidelijk zijn dat dit het heksenmuseum is. Ook van de online uitingen mag de magie afspatten.

Het team
Mijn antwoord

Ik toverde een hele nieuwe look tevoorschijn!

  • Een nieuw logo en bijpassende huisstijl
  • Een flyer voor toeristen
  • Signing rondom het historische pand
  • Een magische website
Specialismen
  • Concept
  • Grafisch Ontwerp
  • Ruimtelijk Ontwerp
  • Website ontwikkeling
  • Drukwerk
Oud Logo Heksenwaag
Nieuw Logo Heksenwaag
Oude Stijl
Nieuwe Stijl

Nieuw logo is zorgvuldig gewogen

Het nieuwe logo is gebaseerd op 3 belangrijke kenmerken van het museum: balans, heksen en historie. De weegschaal van het museum heeft een ruitvorm en die staat nu in het logo. Voor extra dynamiek laten we de heks uit de ruitvorm vliegen. Rood is de signaalkleur en de herkenbare factor. Zwart en wit zijn ondersteunend en zorgen voor contrast. De historie vind je terug in het lettertype Labor Union: hoofdletters met een rond schreefje. In de huisstijl gebruiken we ook Marquette, een geschreven lettertype dat kracht en vurigheid uitstraalt. Net het handschrift van een heks!

Folder ontwerp en drukwerk voor Heksenwaag Website ontwerp en ontwikkeling website Heksenwaag Webdesign website Heksenwaag Responsive webdesign website Heksenwaag

Wat extra magie voor toeristen

Alle communicatie-uitingen van het museum kregen dezelfde uitstraling. Zo maakte mijn team een magische meertalige flyer voor de vele toeristen. In die flyer verwijzen we lezers ook meteen naar de website. Zo versterken ze elkaar.

Ik zie, ik zie…
de signing van het museum

Het historische museumpand is al een bezienswaardigheid op zich, maar moet wel opvallen als hét heksenmuseum. Daarom maakte mijn team betoverende signing. Vlaggen aan de gevel, een stoepbord op staat en aan de zijkant van de gevel lieten we zelfs een gedicht van de huisdichter uithakken.

Signing vlag Heksenwaag

De bezem door de website

Mijn webbouwers haalden ook de bezem door de website van De Heksenwaag. Ze bouwden een frisse website met een overzichtelijk reserveringssysteem, zodat mensen online een toegangsbewijs kunnen kopen. De website geeft een goede indruk van het museum én van het pittoreske stadje Oudewater. Natuurlijk is de website ook gekoppeld aan de social media kanalen van De Heksenwaag. Zo komen oude tijden weer tot leven...

Heksen bezem Oude website Heksenwaag
Nieuwe website Heksenwaag Nieuwe website Heksenwaag

Nieuwsgierig geworden naar meer?

Bekijk ook eens...

Hi, ik ben de Mediagraaf 👋

Hulp nodig met je grafische output in print, productie en online?

Bel De Mediagraaf0348 56 30 55 Wij zijn vandaag een dagje vrij! Waarschijnlijk neemt er niemand op. Op werkdagen van 8:00 tot 17:00 uur is er zeker iemand aanwezig. Het is weekend, wij pakken onze rust! Maandag zijn we er weer.
Mail De Mediagraaf
Psst, volg je mij al?

Volg mij op Instagram voor tips en ideeën over jouw grafische output.