Project

Dikke van Darte

Dikke van Darte Dart Pijn Koert Westerman Jacques Nieuwlaat

Jacques Nieuwlaat en Koert Westerman zijn echte dartliefhebbers. Je kent ze misschien als mastercaller bij internationale toernooien en commentator op de Nederlandse televisie. Deze mannen wilden hun dartverhalen met de wereld delen in de vorm van een uniek en veelzijdig naslagwerk.

De vraag

Jacques en Koert schreven diverse teksten over alles wat darten zo leuk maakt. Het moest een rake samenstelling worden van anekdotes, darttips, weetjes, quizvragen en informatie over de beste darters van de wereld.

Het team
Mijn antwoord

Een lekker dik, veelzijdig en prettig leesbaar boekwerk met een opvallende layout. Niet een boek wat je van voor naar achter leest als een roman, maar een boek waar je lekker in kunt bladeren en telkens weer iets nieuws in kunt ontdekken. Een soort koffietafelboek.

Specialismen
  • Concept
  • Grafisch Ontwerp
  • Drukwerk
  • Webshop
Naslag Werk Darten Naslag Boek Dikke van Darte Geschiedenis Darten Hall Of Fame Darts Wereldkampioenen Darten

Van Hall-of-Fame tot WK uitslagen

Ik richtte mijn pijlen op de indeling en vormgeving van de Dikke van Darte. Het boek valt lekker op in de boekhandel en is makkelijk te lezen. Het ontwerp is namelijk kleurrijk, divers en (chrono)logisch opgebouwd. De Hall-of-Fame bevat biografiën van alle grote dartlegendes, maar er staan ook legio mini-biografiën in. Ook krijg je alle uitslagen overzichtelijk in beeld van de verschillende darttoernooien. Zo wisselden we de verhalen en weetjes speels af met informatie over dartlegendes en tips om zelf een betere speler te worden. Het boek is ook een slag groter dan A4-formaat: 23 x 32 cm en bijna 3 cm dik. Met 344 pagina’s is-ie met recht de Dikke van Darte te noemen!

Dikke van Darten Hall Of Fame
Hoe Darten Begon Geschiedenis

Van offline naar online

De promotie van het boek werd gerealiseerd op RTL-7 en de social media kanalen, maar voor de verkoop van het boek bouwden mijn designers ook nog even een speciale webshop.

Barney over de Dikke van Darte

In de Dikke van Darte nemen Jacques en Koert je mee op een epische reis door de rijke historie van de dartsport. Dartlegendes zijn lovend over de Dikke van Darte! Dit zegt Raymond van Barneveld (Barney) over het boek: “Wat ik vooral waardeer is dat jullie in de Dikke van Darte ook de WDF-WK’s beschrijven, misschien wel de mooiste evenementen in onze sport. En dat komt doordat we daar altijd als team heengingen en écht ons oranje Nederland vertegenwoordigden...Topboek!”

Nou als Barney het zegt?
Dit dartboek is een schot in de roos!

Nieuwsgierig geworden naar meer?

Bekijk ook eens...

Hi, ik ben de Mediagraaf 👋

Hulp nodig met je grafische output in print, productie en online?

Bel De Mediagraaf0348 56 30 55 Wij zijn vandaag een dagje vrij! Waarschijnlijk neemt er niemand op. Op werkdagen van 8:00 tot 17:00 uur is er zeker iemand aanwezig. Het is weekend, wij pakken onze rust! Maandag zijn we er weer.
Mail De Mediagraaf
Psst, volg je mij al?

Volg mij op Instagram voor tips en ideeën over jouw grafische output.