Project

Comsy

Wist je dat werknemers productiever zijn als het klimaat op het werk fijn is? En dat hotelgasten hun overnachting positiever beoordelen als het er niet te warm of te koud is? Klinkt logisch, maar hoe zorg je voor een lekker klimaat? Gelukkig bestaat het klimaatbesturingssysteem Comsy! Mijn team mocht bij Comsy een beetje aan de knoppen draaien.

De vraag

Het team achter Comsy is superhandig met klimaatsystemen en automatisering. Daarom bouwden ze een online systeem waarmee gebruikers zelf een prettig binnenklimaat regelen. Niet te warm, niet te koud en genoeg frisse lucht. In het systeem zitten dus flink wat opties. Hoe houd je dat allemaal overzichtelijk? Daar was het team minder handig mee, dus ik werd erbij geroepen!

Het team
Mijn antwoord

Ik ontwierp voor Comsy een gebruiksvriendelijke interface waar iedereen mee overweg kan. Van een kantoor met één of meerdere ruimtes tot complete hotels: het hele klimaatbesturingssysteem spreekt voor zich.

Specialismen
  • Concept
  • User Experience design
  • Interaction Design
Comsy interface after
Comsy interface before

Less is more

Bij te veel keuzeopties weten gebruikers niet meer wat ze moeten kiezen, waardoor ze afhaken. Zonde! Daarom koos ik bij Comsy voor ‘less is more’. Ik schrapte alle afleiding uit de interface. Dat zorgde voor een rustig design en een betere gebruikerservaring. Alleen op het juiste moment en stukje bij beetje krijgt iemand relevante informatie te zien. Een sterk staaltje van je hoofd koel houden!

Thermostaat

Comsy bedien je online. Maar niet elk hotel zal hiervoor een tablet in elke kamer willen leggen. Daarom ontwierp mijn team, naast de online bediening, ook een gebruiksvriendelijke thermostaat voor aan de muur. Lekker overzichtelijk.

Het ontwerp van de thermostaat aan de muur

Nieuwsgierig geworden naar meer?

Bekijk ook eens...

Hi, ik ben de Mediagraaf 👋

Hulp nodig met je grafische output in print, productie en online?

Bel De Mediagraaf0348 56 30 55 Wij zijn vandaag een dagje vrij! Waarschijnlijk neemt er niemand op. Op werkdagen van 8:00 tot 17:00 uur is er zeker iemand aanwezig. Het is weekend, wij pakken onze rust! Maandag zijn we er weer.
Mail De Mediagraaf
Psst, volg je mij al?

Volg mij op Instagram voor tips en ideeën over jouw grafische output.