Duurzaam drukwerk

Zonnepanelen, zonneboiler, FSC-/PEFC-papier en een chemievrij proces. Ik houd van alle kleuren, maar vooral van groen! Jouw drukwerk maak ik op een duurzame en milieuvriendelijke manier.

206

Zonnepanelen

±41536 kgkg

CO2-reductie per jaar

±64000 kWh

jaarlijkse energie opbrengst

Duurzaamheid bij De Mediagraaf

Wij zien elke dag als een kans om het beter te doen. Om met mijn grafische werkzaamheden en medewerkers vooruitgang te boeken voor mens en milieu. Een betere wereld gaat namelijk iedereen aan. De Mediagraaf is de grafische output specialist vanuit Oudewater, het grafische Groene Hart.

Onze duurzaamheid criteria:

Stroom wek ik op via de 206 zonnepanelen op het dak. En met die stroom ga ik zo zuinig mogelijk om. Het hele pand in Oudewater is bijvoorbeeld voorzien van ledverlichting. Heb ik nieuwe productiemiddelen nodig, dan kies ik voor de meest efficiënte en duurzame apparatuur.
Er is ook een eigen zonneboiler, zodat mijn warme water groen is! En moet ik stroom 'terugkopen', dan is dit natuurlijk groene stroom.
Elke Nederlander gebruikt jaarlijks zo’n 200 kilo papier. En bijna een kwart van ieders afval bestaat uit papier en karton! Da’s een aanslag op ons milieu. Ik heb dan ook een strak recyclebeleid. Papierafval scheid ik in 4 stromen: eerste wit, tweede wit, drukkerij bont en karton. Door deze scheiding is er bij de recycling efficiënter nieuw papier van te maken. Als je wilt kan ik ook drukken en printen op gerecycled papier. En als er nieuw papier nodig is dan druk ik natuurlijk op papier met een FSC- of PEFC-keurmerk. Dit papier komt uit beheerde bossen waar op een verantwoorde manier met het hout wordt omgegaan. Zo draag ik mijn steentje bij.
Bij de aanschaf van nieuwe vervoersmiddelen ligt mijn voorkeur bij elektrische auto’s. Geen fijnstof, geen roet, geen CO2 en geen lawaai. De auto’s opladen doe ik met m’n eigen zonne-energie, wat de kosten laag houdt. Kom je met een elektrische auto bij mij op bezoek? Ook voor jou is er natuurlijk een gratis oplaadpunt.
De vervuilende tijd van drukwerk ontwikkelen ligt al jaren achter ons!
Ik was in 2001 een van de eerste offsetbedrijven die overgingen naar de Computer-to-plate (CTP) technologie. Hiermee worden de drukplaten met een computergestuurde lasertechniek belicht en chemieloos ontwikkeld. Inmiddels ben ik beland bij de derde generatie CTP die geheel past in mijn chemievrije beleid.
In mijn drukpersen gebruik ik rollen bekleed met polyurethaan, zogenaamde PU-rollen. Deze rollen zijn veel makkelijker schoon te maken dan de conventionele rubberen rollen. De wastijden nemen zelfs af met zo’n 30%. Ook is er minder papier nodig, want na een stop van de pers bereikt mijn team de kleuropbouw veel sneller. Een besparing op wasmiddel en op papier dus. Ik was trouwens de eerste in Nederland die geheel overging op PU-rollen. Daar ben ik trots op!
Bij mij zijn alle inkten groen, maar ik kan er gelukkig wel alle kleuren van de regenboog mee drukken. Mijn drukinkten zijn gemaakt op basis van plantaardige oliën in plaats van minerale oliën. Zowel de fullcolour-inkten (CMYK) als de PMS-kleuren. Je merkt geen verschil in het eindresultaat! De biologische inkten hebben dezelfde glanskracht en creëren kleuren die keurig binnen de druknorm ISO 12647-2 vallen.
De Mediagraaf heeft de certificering ISO-12647-2:2013 voor de grafische technologie. Deze ISO-certificering is een bewijs dat ik samen met mijn team jou constant en voorspelbaar hoge kwaliteit lever. Drukken we jouw brochure over 6 maanden nog een keer, dan krijg je precies hetzelfde resultaat. Fijn toch? Ik ben trots dat we de zware audits jaarlijks halen. Naast kwaliteit toont deze ISO-certificering dat wij onze machines optimaal gebruiken. En zo verminderen we het gebruik van grondstoffen. Dat past perfect bij mijn drang naar duurzaamheid.

Dit is wie ik ben:

Je vindt mij in Oudewater, het grafische Groene Hart

Creatief online en offline

Mijn team en ik geloven in resultaatgericht samenwerken. En zie hier de resultaten van onze projecten! Sta jij hier binnenkort ook bij?

Bekijk onze projecten
Hi, ik ben de Mediagraaf 👋

Hulp nodig met je grafische output in print, productie en online?

Bel De Mediagraaf0348 56 30 55 Wij zijn vandaag een dagje vrij! Waarschijnlijk neemt er niemand op. Op werkdagen van 8:00 tot 17:00 uur is er zeker iemand aanwezig. Het is weekend, wij pakken onze rust! Maandag zijn we er weer.
Mail De Mediagraaf
Psst, volg je mij al?

Volg mij op Instagram voor tips en ideeën over jouw grafische output.