Het grafische Groene Hart

De Mediagraaf en zijn grafisch output specialisten werken dagelijks vanuit het centrum van hun domein, het grafische Groene Hart. Uiteraard wordt alles er aan gedaan om het werk zo duurzaam en eco-vriendelijk mogelijk uit te voeren. Zonnepanelen en zonneboiler, gebruik van FSC/PEFC papier en alles chemievrij. Dat wat tot de mogelijkheden behoort wordt ingezet om onze duurzame ambities kracht bij te zetten.

206

Zonnepanelen

±41536 kgkg

CO2-reductie per jaar

±64000 kWh

jaarlijkse energie opbrengst

Onze duurzaamheid criteria

Zonne-energie

De Mediagraaf wekt haar eigen stroom op middels zonnepanelen op het dak. Met 206 zonnepanelen zijn wij voldoende in staat om groene stroom op te wekken en terug te leveren aan het net. Moeten we op een ander moment stroom 'terugkopen' is dit natuurlijk 'groene stroom'. Ook over de water voorziening is nagedacht, De Mediagraaf heeft een eigen zonneboiler zodat wat warme water ook 'groen' is! Ook gaan wij graag zo zuinig mogelijk met onze stroom om. Het hele pand is daarom voorzien van LED verlichting. Maar ook bij de aanschaf van productiemiddelen wordt gekeken naar de meest efficiënte apparatuur.
Elke Nederlander gebruikt jaarlijks zo'n 200 KG papier en bijna een kwart van ons afval bestaat uit papier en karton. De Mediagraaf heeft een strak recycle beleid en onderscheidt diverse afvalstromen zoals papier, plastic en overig afval. Binnen papier scheiden wij 4 stromen, eerste wit, tweede wit, drukkerij bont en karton. Door deze stromen te scheiden is er bij de recycling efficiënter nieuw papier van te maken. Door zorgvuldig om te gaan met ons afval is er verderop in de keten dus een flink milieu voordeel te halen, daar werken we graag aan mee! Uiteraard drukt en print De Mediagraaf indien gewenst op gerecycled papier. En als nieuw papier nodig is dan drukken we natuurlijk op FSC of PEFC keurmerk papier. Dit papier komt uit beheerde bossen waar op een verantwoorde manier met het hout wordt omgegaan.
Bij de aanschaf van nieuwe vervoersmiddelen ligt de voorkeur bij elektrische auto’s, geen fijnstof, geen roet, geen CO2 en geen lawaai. Opladen doen we met onze eigen zonne-energie wat de kosten laag houd. Ook aan onze leveranciers en opdrachtgevers is gedacht, want voor het opladen hebben we natuurlijk een gasten-oplaad-punt. Gasten kunnen gratis onze opgewekte zonne-energie laden, zodat met een volle accu naar de volgende bestemming gereden kan worden.
De Mediagraaf was in 2001 één van de eerste offset bedrijven die overging naar Computer to Plate (CTP) technologie. Hiermee worden de offsetplaten door middel van een computergestuurde lasertechiek belicht en chemieloos ontwikkeld. De vervuilende tijd van drukwerk film- en plaat en ontwikkelen ligt dus al 18 jaar achter ons! Inmiddels zijn we beland bij onze 3e generatie CTP die geheel past in ons chemievrije beleid.
In onze drukpersen maken wij gebruik van zogenaamde 'PU rollen'. Het gebruik van deze PU rollen ten opzichte van de conventionele rubber rollen heeft als belangrijkste voordeel dat de wastijden afnemen met zo’n 30%. Dat betekend dus een onmiddellijke reductie van wasmiddelen. Bijkomend voordeel is dat de kleuropbouw na een stop van de pers veel sneller bereikt wordt waardoor minder papier nodig is. Een besparing op wasmiddel en op papier dus.
Met enige trots kunnen wij zeggen dat we de eerste in Nederland waren die geheel over gingen op PU rollen.
Bij De Mediagraaf zijn alle inkten groen, maar gelukkig kun je er wel alle kleuren van de regenboog mee drukken. Onze offset-inkten zijn namelijk allemaal gemaakt op basis van plantaardige oliën in plaats van minerale oliën. Dit geldt niet alleen voor de full color inkten (CMYK) maar ook voor al onze PMS-kleuren.
Ze hebben dezelfde glanskracht en creëren kleuren die keurig binnen de ISO 12647-2 druknorm vallen. In het eindresultaat van het drukwerk zul je er dus geen nadelen van ondervinden.
De Mediagraaf is ISO-12647-2:2013-gecertificeerd. Wij zijn trots dat we de zware audits jaarlijks halen. Want een ISO-certificering is een waarborg voor onze opdrachtgevers. Het bevestigd de voorspelbaarheid en continuïteit van onze kwaliteit en de herhaalbaarheid van ons drukwerk. Alle opdrachtgevers krijgen altijd dezelfde hoogste kwaliteit. Naast kwaliteit zorgt deze ISO-certificering voor het optimale gebruik van het machinepark. Optimaal gebruik zorgt voor minder gebruik van grondstoffen, een mooi zijdelings effect welke perfect aansluit bij onze drang naar duurzaamheid.

Vanuit het Grafische Groene Hart; Oudewater

Creatief online en offline

De Mediagraaf gelooft in de kracht van samenwerken. En zie hier het resultaat... Sta jij hier binnenkort ook bij?

Bekijk onze projecten
Hi, ik ben de Mediagraaf 👋

Ik kan je helpen met je grafische output in print, productie en online.
Raadpleeg De Mediagraaf!

Bel De Mediagraaf0348 56 30 55 Wij zijn vandaag een dagje vrij! Waarschijnlijk neemt er niemand op. Op werkdagen van 8:30 tot 17:00 uur is er iemand aanwezig. Het is weekend, wij pakken onze rust! Maandag zijn we er weer.
Mail De Mediagraaf
Volg je mij al?

Psssst. Heb je al gezien dat ik ook op Instagram actief ben? Volg mij op Instagram en blijf op de hoogte van de werkzaamheden van mijn team.