GRAFISCHE OUTPUT SPECIALISTEN

UITLEG MEDIAGRAAF THEMA

Ons Mediagraaf Thema is het Zwitserse zakmes van WordPress. Dit betekend ook dat het enige ervaring vergt om hier goed mee te kunnen werken. Vandaar hier een uitleg over de basis van het thema. Uiteraard zijn mijn werknemers ook in te schakelen voor aanpassingen of toevoegingen! Dus mocht je er zelf niet uitkomen of kies je liever voor het gemak kun je hun bereiken via 0348 56 30 55.

Papier De Mediagraaf
header builder mediagraaf

Als de website klaar is en hij staat online dan krijg je inloggegevens. Hiermee kun je inloggen op de achterkant van de website om aanpassingen door te voeren en om je statistieken te bekijken. Om op het inlogscherm te komen moet je achter je url /demediagraaf typen. Dus bijv. www.DeMediagraaf.nl/DeMediagraaf. Hier zul je op een inlogscherm komen waar je je gegevens kan invoeren!

inlogscherm mediagraaf thema

Om een bestaande pagina te bewerken ga je naar in het linker verticale menu naar het kopje “Pagina’s”. Hier zoek je naar de pagina waar je iets wilt aanpassen en dan klik je op de des betreffende pagina!

pagina bewerken

Om te beginnen met een nieuwe pagina kun je dit natuurlijk doen! Dit kun je doen door weer naar het kopje “Pagina’s” hier klik je bovenin de pagina op “Voeg nieuwe toe”. Nu kun je beginnen aan je nieuwe pagina! Vergeet geen titel toe te voegen op je nieuwe pagina.

pagina bewerken2

pagina toevoegen

Als je bent begonnen met een nieuwe pagina dan heb je er nog helemaal niets op staat. Een pagina is opgebouwd uit meerdere dingen, het omhulsel noemen wij een “container” deze kun je herkennen aan de grote blauw balk aan de bovenkant. Deze kun je toevoegen door op de blauw knop te klikken “+ Container”. Of wanneer je al een container hebt rechts onderin.

container toevoegen

container toevoegen 2

In de container kun je blokken gebruiken, deze blokken heten kolommen. Hier kun je de indeling van je pagina mee bepalen. Wanneer je een container toevoegt kun je direct voor een indeling kiezen of een lege container kiezen. Wanneer je een lege container kiest kun je net zoals de container rechts onderin een indeling voor je kolommen kiezen!

Wanneer je een kolom hebt gekozen maar dit is niet de goede? Klik dan op de verhouding linksboven in de kolom. En kies een nieuwe indeling!

kolommen mediagraaf

kolommen mediagraaf 2

kolommen mediagraaf 3

Wanneer je een container hebt met kolommen aan de binnenkant kun je beginnen met elementen toevoegen. Dit doe je door in de kolom op de knop te klikken “+ Element”. Hier kun je uit een grote lijst met elementen kiezen! Zoek er een uit en oefen ermee, dit is ook de manier hoe mijn werknemers het hebben geleerd.

elementen

elementen 2

Wanneer je een element hebt op een pagina kan het natuurlijk zijn dat je deze wilt aanpassen. Je moet dan naar het element gaan en met je muis eroverheen hangen.

Als je dit doet zullen er 4 icoontjes tevoorschijn komen, de 3e van links is niet van belang.

  1. Het pennetje is het aanpas icoontjes, als je hierop klikt kun je het element bewerken.
  2. Hier kun je het element kopiëren.
  3. Het prullenbakje betekend het verwijderen van het element.

icoontjes elementen

Wanneer je wijzigingen hebt doorgevoerd, iets nieuws hebt toegevoegd of iets anders. Om het element die je hebt aangepast op te slaan klik je rechts onderin op “Opslaan”.

Al ben je klaar met het aanpassen van alle elementen moet je de pagina opslaan. Dit kun je doen door rechts bovenin op de blauwe “Bijwerken” knop te klikken.

Wanneer je wat naar beneden bent gescrold zal deze blauwe knop rechts onderin tevoorschijn komen. Hij ziet er anders uit maar hij doet hetzelfde!

LET OP: Wanneer je de pagina opslaat staan deze wijzigingen direct online. Dus kijk goed of je dit ook daadwerkelijk wilt opslaan. Als dit niet geval is, sluit de pagina dan. Dit zal ervoor zorgen dat je wijzigingen niet worden opgeslagen.

opslaan

opslaan 2

opslaan 3

mediagraaf blok
Kolommen
Flexibiliteit met je layout

Kolommen vormen de basis van de opbouw van een pagina. Het zijn containers waarin de gewenste geplaatst kan worden. Uiteraard passen kolombreedten de grootte automatisch aan op basis de schermgrootte.

Elementen
Eindeloze mogelijkheden

De gevarieerde elementen zijn veelzijdig en bieden en bijna eindeloze combinaties van opties om dynamische en veelzijdige content te maken. Kies, verplaatst naar de gewenste kolom en bewerk visueel.