Project

Kraan Vlees

In de horeca weleens een stukje Waards rund of Waards lam geproefd? Dit heerlijke stuk vlees komt van Kraan Vlees-Service! Deze Utrechtse groothandel is exclusief leverancier van deze en vele andere soorten vlees, wild, gevogelte en vleeswaren. Ik was (carni)voorstander van hun plannen voor een nieuwe uitstraling.

De vraag

Stoer en ambachtelijk. Dat is Kraan Vlees-Service al sinds 1984. Maar de huisstijl had nu wel een opfrisser verdiend, dus ik werd erbij geroepen. Ik mocht een nieuwe stijl ontwerpen voor diverse verpakkingsdozen, de belettering van bedrijfsbussen en vrachtwagens, banieren voor het pand in Utrecht én er was een nieuwe website nodig met stijlvolle foto’s en video’s.

Het team
Mijn antwoord

Allereerst ontwikkelde ik een sterk nieuw logo, de basis voor alle uitingen. Een logo dat trouwens wel herkenbaar bleef voor de bestaande klantenkring van Kraan Vlees-Service. Verderop lees je daar meer over. Rond het logo bedacht ik een stoere huisstijl die mijn team in alle bedrijfsuitingen en de website kon doorvoeren. Natuurlijk ging dit allemaal in nauw overleg met Kraan Vlees-Service zelf.

Specialismen
  • Concept
  • Grafisch Ontwerp
  • Drukwerk
  • DTP
  • Webdesign
case studie van huistijl en website ontwerp

Huisstijl verfrissen

Het logo van Kraan Vlees-Service was na al die jaren wat gedateerd. Maar om het nieuwe logo herkenbaar te houden, mochten bepaalde elementen van het oude logo wel blijven. Bijvoorbeeld de kleuren en het keurstempel. In het logo zie je nu ook een silhouet van een koe, varken en schaap. Dit zijn de vleesspecialiteiten van Kraan Vlees-Service. Door het strakke lettertype is het logo weer helemaal van deze tijd!

Rondom het logo ontwierp ik huisstijldrukwerk in een kenmerkende stijl. Want daardoor kunnen mensen Kraan nog makkelijker herkennen en bereiken. Het briefpapier, de visitekaartjes, enveloppen, advertenties, beursflyers en de prijslijst zien er nu allemaal even gelikt uit.

nieuw logo ontwerp voor Kraan Vlees Service Huisstijl ontwerp en drukwerk
logo ontwerp en drukwerk

Aantrekkelijke productverpakkingen

Kraan Vlees-Service verpakt en levert veel vlees in verpakkingsdozen van 5, 10 en 25 kg. En de carpaccio en kroketten zitten zelfs in speciale dozen. Ik mocht de dozen ontwerpen en uitwerken. Natuurlijk weer in lijn met de nieuwe stijl. Op de bovenkant van de dozen staat een stoer en smakelijk huisstijlbeeld. Op de zijkanten vind je de contactgegevens van Kraan Vlees-Service.

verpakking doos laten drukken
verpaking ontwerp en drukwerk
verpaking ontwerp en drukwerk custom made

Opvallen op de weg

Het verpakte vlees naar de klant brengen, dat doet Kraan Vlees-Service zelf. Dus om ook onderweg op te vallen, ontwierp ik de bedrukking van de bedrijfsbussen en vrachtwagens. Op de vrachtwagens worden de specialiteiten nog eens extra uitgelicht: Waards rund en Waards lam.

bus laten bedrukken

Nieuwe website

Bij een nieuwe huisstijl hoort ook een nieuwe website. Nadat we samen het online doel en de doelgroep helder hadden, zette ik het mes in de oude website van Kraan Vlees-Service. De site groeide van enkele pagina’s naar meer dan 8 informatieve, overtuigende pagina’s met prachtige foto’s. Want jawel, ook fotograferen kun je aan mij overlaten. Nieuwsgierig naar het eindresultaat? Bekijk zelf de website van Kraan Vlees-Service.

interaction design en development
website ontworpen door De Mediagraaf
Hi, ik ben de Mediagraaf 👋

Hulp nodig met je grafische output in print, productie en online?

Bel De Mediagraaf0348 56 30 55 Wij zijn vandaag een dagje vrij! Waarschijnlijk neemt er niemand op. Op werkdagen van 8:00 tot 17:00 uur is er zeker iemand aanwezig. Het is weekend, wij pakken onze rust! Maandag zijn we er weer.
Mail De Mediagraaf
Psst, volg je mij al?

Volg mij op Instagram voor tips en ideeën over jouw grafische output.