Mobile first strategie voor de website | De Mediagraaf
Geschreven in april '14 door Patrick

Mobiele strategie voor uw website

De opmars van smartphones vanaf 2007 is enorm groot geweest. In deze relatief korte periode is de smartphone mainstream geworden en hebben we de Nokia 3310 ingeruild voor een moderne smartphone. Met de komst van de smartphone nam ook het mobiele browsen een enorme vlucht. Iets wat de eerste jaren nog ongemakkelijk en traag was maar zowel het netwerk als de revolutie van de smartphones hebben daar inmiddels verandering in gebracht.

Steeds meer bedrijven, met name nu nog in Amerika, gaan daarom over op een ‘mobile first’-aanpak voor hun website. Een ‘mobile first’-website wordt geoptimaliseerd voor de smartphone en vervolgens doorvertaald naar de reguliere desktop website. Het nadeel hiervan is dat je beperkt wordt in de vormgeving en niet alle voordelen van een desktop website kunt benutten. Daarom kiezen we bij Van Schaik Grafimedia op basis van de Nederlandse statistieken (nog) voor een ‘desktop first’-principe voor corporate websites, rekening houdend met de smartphone gebruiker. Daarin kunt u kiezen voor twee verschillende mobiele strategieën:

Responsive website

Een responsive website reageert actief en automatisch op het apparaat waarmee de website wordt bekeken. Van uw desktop of laptop, tot uw tablet of smartphone, voor alle varianten is de website goed leesbaar en wordt de vormgeving automatisch geoptimaliseerd voor het betreffende apparaat. De ‘user experience’ is onze focus, die is bij deze aanpak optimaal.

Smartphone website

Een smartphone website is een mini website, speciaal voor smartphones. Daar staat kort en overzichtelijk de belangrijkste (contact)informatie weergegeven, met handige ‘actionbuttons’, die de bezoeker direct kan gebruiken: ‘Bel ons’ verbindt uw bezoeker direct met u door, of ‘mail ons’ zorgt dat een bezoeker direct een mail naar u kan sturen. Daarnaast kan in een smartphone website een routebeschrijving op basis van Google Maps worden ingebouwd, zodat een bezoeker aan uw smartphone website ook eenvoudig een bezoek aan uw adres kan brengen.

Wilt u meer informatie of enkele voorbeelden bekijken? U kunt bij ons terecht voor advies, ontwerp en vormgeving, maar ook voor de technische ondersteuning om uw website te optimaliseren. Wij zijn één aanspreekpunt voor het gehele traject: Van Schaik Grafimedia. Een gespecialiseerd team dat alle facetten van uw webstrategie ondersteunt. Wij nemen uw zorg uit handen.

Raadpleeg De Mediagraaf
Hi, ik ben de Mediagraaf 👋

Hulp nodig met je grafische output in print, productie en online?

Bel De Mediagraaf0348 56 30 55 Wij zijn vandaag een dagje vrij! Waarschijnlijk neemt er niemand op. Op werkdagen van 8:00 tot 17:00 uur is er zeker iemand aanwezig. Het is weekend, wij pakken onze rust! Maandag zijn we er weer.
Mail De Mediagraaf
Psst, volg je mij al?

Volg mij op Instagram voor tips en ideeën over jouw grafische output.