Foliedruk van bijvoorbeeld goud of zilver | De Mediagraaf
Geschreven in maart '14 door Mike

Foliedruk, oude techniek in een nieuw jasje

Sinds januari 2014 beschikken wij over onze eigen foliedruk machine. Bij dit speciale drukprocedé wordt er met een messing stempel en warmte van ongeveer 130 graden een folie van bijvoorbeeld, kleur, metaal, zilver en goud, op papier of karton gedrukt. Zelfs speciale holografische folies kunnen gebruikt worden, foliedruk kan daarmee een waardekarakter aan drukwerk toevoegen denk aan bijvoorbeeld voor certificaten, diploma’s en dergelijke. Je kunt de foliedruk ook gebruiken om je waardedrukwerk te beveiligen.

Foliedruk en preegdruk Gio Coffee

Vernieuwend kan foliedruk ook zijn in het ontwerpen. Zo hebben we voor Gio Coffee, de nieuwe naam van Beans2B, op de visitekaartjes het logo voorzien van een zwarte folie. Hierna hebben we de kaartjes nog eens gepreegd om het logo van een reliëf te voorzien en het er zo extra fraai uit te laten komen. Preegdruk is het maken van een reliëf in papier of karton dat wel of niet van inkt wordt voorzien. De preegdruk wordt aangebracht door middel van een stempel.

Vele mogelijkheden

Ook het toevoegen van een waardekarakter door middel van preegdruk biedt vele mogelijkheden (preegdruk is niet foto-copieerbaar), niet alleen visueel maar ook voelbaar. Preegdruk geeft in combinatie met andere druktechnieken zoals, foliedruk, een decoratieve en waardevolle dimensie aan uw drukwerk.

Benieuwd naar de naamsverandering van Beans2B? Kijk dan ook eens op de website van: www.giocoffee.nl

Raadpleeg De Mediagraaf
Hi, ik ben de Mediagraaf 👋

Hulp nodig met je grafische output in print, productie en online?

Bel De Mediagraaf0348 56 30 55 Wij zijn vandaag een dagje vrij! Waarschijnlijk neemt er niemand op. Op werkdagen van 8:00 tot 17:00 uur is er zeker iemand aanwezig. Het is weekend, wij pakken onze rust! Maandag zijn we er weer.
Mail De Mediagraaf
Psst, volg je mij al?

Volg mij op Instagram voor tips en ideeën over jouw grafische output.